Vienmēr labas preces un labas cenas.
LVRU
Labdien cienījamais: apmeklētāj

Mani pirkumi:

0.00 €
TOP

JAUNUMI

AKCIJAS

Piegāde

Kontakti

Informācija

Līzings


PRODUKTU KATALOGS
Zivis
Nano akvāriji (51)
Lielie akvāriji (111)
Akvāriji profesionāļiem (7)
Paliktņi (64)
Īpaši jūras akvārijiem
Zāles (19)
Barība (113)
Dzesēšanas sistēmas (9)
Barotavas (17)
Sildītāji (64)
Piederumi filtram
Filtri (103)
Gaisa kompresori (40)
Smidzinātāji (37)
Spuldzes
Apgaismojums (135)
Mēslojumi un ķimikālijas
Instrumenti akvāriju tīrīšanai (33)
Akvāriju stiklu tīrīšana (38)
Akvārija tīrīšana (57)
CO2 sistēmas (87)
Testi (78)
Dekorācijas
Ūdens sūkņi (50)
Straumes sūkņi (8)
Skimmeri (15)
Osmoze (52)
Ozonatori (2)
Piederumi (218)
Grunts (78)
UV sterilizatori (29)
Rezerves daļas
Dīķiem
Augi (44)
Garneles
Akvārija gliemeži
Putni
Kaķi
Suņi
Grauzēji
Bruņurupuči un rāpuļi
ZOO NEWS
Zirgs (2)
Aptieka mājdzīvniekiem un mājlopiem
Sanitāri higiēniskie līdzekļi (6)

Sākums   »   Zivis   »   Testi



Kods:2411800
Nosaukums:JBL ūdens tests SIO2 koncentrācijas līmeņa noteikšanai
Īss apraksts:ūdens analīze silikāta satura noteikšanai akvārija ūdenī
Ražotājs:JBL (Vācija)
Preces tips:Testa komplekts
Test uz::SIO2 

Cena:
25.47 


Attēli (3)
Vairāk informācijas
Piederumi

JBL PRO AQUATEST SiO2 tas ir vienkāršs kolorimetriskais tests precīzai silikātu (silīcijskābes) satura mērīšanai saldūdens un jūras akvārijos.

  • Silikāti (silīcijskābes sāļi) izraisa neglīto kramaļģu veidošanos. Izmantojot testu, jūs varat noteikt silikātu saturu, lai kontrolētu kramaļģu augšanu saldūdens un jūras ūdenī.
  • Lietošana: kad rodas problēmas ar kramaļģēm; startējot jaunu akvāriju, jāpārbauda krāna ūdens
  • Testa komplekts ir paredzēts aptuveni 50 mērījumiem
  • Komplektā: 3 vai 4 reaģenti, 2 stikla trauciņi ar vāku, šļirce, mērkarote, komparatorbloks (salīdzināšanas ierīce) un krāsaina skala.

Pateicoties JBL izstrādātajai salīdzinošajai metodei, pat nedaudz iekrāsotā akvārija ūdenī (piemēram, izmantojot kūdras filtrus vai lietojot medikamentus) kā arī pie fosfātu klātbūtnes var iegūt precīzu rezultātu.

 

Kāpēc jāveic tests? Silīcijs ir viens no visizplatītākajiem elementiem uz zemes. Laikapstākļu ietekmē, silikāta iežu izskalošanās rezultātā silikāti nonāk gruntsūdenī, kur tie kalpo kā barības līdzeklis dažiem ūdens augiem un silīcija sūkļiem. Tā kā silikāti nav toksiski, Latvijas normatīvie akti par dzeramā ūdens attīrīšanu un sagatavošanu nenosaka to maksimālo koncentrāciju. Tāpēc krāna ūdenī atkarībā no attiecīgā reģiona ir atšķirīgs izšķīdušo silikātu saturs. Startējot jaunu akvāriju, pirmā populācija bieži ir brūnās kramaļģes. Kad jūsu augi uzņem augšanas tempu un sāk dominēt, kramaļģes palēnām pazūd. Tai pat laikā ievērojami samazinās arī silikātu saturs ūdenī. Tomēr pēc ūdens maiņas jūs atkal iegūsiet jaunu porciju silikātu un, ja līdzsvars būs nestabils, kramaļģes atkal paradīsies. Tāpēc jums jāsaprot, ka katram reģionam ir citāds ūdens sastāvs un forumos lasāmie ieteikumi par biežāku ūdens maiņu var nepalīdzēt, drīzāk kaitēt. Ja tomēr nevarat tikt galā ar kramaļģēm, ir vērts pāriet uz osmotisko ūdeni. Sālsūdens akvāriju īpašniekiem ir vēlams izmantot tikai osmotisko ūdeni, kas nesatur silīcija dioksīdu. Saldūdenī silikātu saturam jābūt mazākam par 1,2 mg / L, bet jūras ūdenī - zem 0,4 mg / L.

 

SVARĪGI: pilināmo pudelīti turiet vertikāli ar snīpīti uz leju, lai nerastos burbuļi. Snīpītim jābūt sausam no ārpuses. Reaktīvu glabāšana: sausā vietā istabas temperatūrā un rūpnīcas iepakojumā.


Kā pārbaudīt:
1. Abas mērglāzes vairākas reizes izskalot ar testējamo ūdeni.
2. Ar pievienoto šļirci katrā mērglāzē ielej 10 ml testa ūdens.
3. Vienā no mērglāzēm pievieno 10 pilienus reaģenta 1, sajauc kratot un atstāj uz 3 minūtēm, tad pievieno 10 pilienus 2. reaģenta, vēlreiz krata un ļauj nostāvēties 3 minūtes. Beigās pievieno vienu mazo mērkaroti (dubultkarotes šaurais gals) reaģenta 3, aizver vāku un krata, līdz cietā viela ir pilnībā izšķīdusi.
Ļauj nostāvēties 3 minūtes, līdz šķīdums ir pilnībā iekrāsojies.
4. Ielieciet abas mērglāzes pelēkajā komparatorblokā (plastmasas paliktnī): mērglāze ar mēršķidrumu jāieliek pie taisnās malas, bet pudelīte ar ūdeni bez piedevām pie malas ar stūra (Y) izgriezumu.
5. Uz krāsainās mērskalas uzlieciet komparatorbloku ar abām mērglāzam, pagriežot tā, lai (Y) izgriezums būtu pret vērtībām. Sanāk, ka mērglāze ar tīro ūdeni stāv uz krāsainajm riņķiem, bet mērglāze ar reaģentu stāv uz baltajiem riņķiem. Tad bīdām komparatorbloku līdz tai krāsai, kas sakrīt ar krāsu zem tīrā ūdens mērglāzes.
6. Noteikt silikāta koncentrācijas vērtību komparatorbloka griezuma (Y) malā.

 

Silikātu vērtības korekcija:
pārāk zema vērtība: labvēlīga.
pārāk augsta vērtība: specialu silikātu līmeni pazeminošu līdzekļu izmantošana. Atbilstoša daļēja ūdens maiņa, izmantojot osmotisko ūdeni bez silikātiem.

 

Kāpēc jāpērk testi tikai mūsu veikalā?
1. Pārdošanas ziņā aktīvākais specializētais veikals Latvijā – tas nozīmē, ka pie mums vienmēr pieejams viss jaunākais un svaigākais!
2. Pilnīga izpratne par to, ko mēs tirgojam – tas nozīmē kvalitatīva konsultatīva palīdzība.
3. Testa komplektos ir šķidri ķīmiskie reaktīvi, tie ir ļoti jutīgi pret temperatūras izmaiņām, tāpēc to transportēšanā no rūpnīcas līdz Latvijai un uzglabāšanā jāievēro noteikti temperatūras ierobežojumi. Tikai vienmer.lv pilnīgi ievēro šīs prasības, tāpēc visas šķidrās ķīmiskās vielas, pirktas mūsu veikalā, būs iedarbīgas. Jāsaprot, ka tests ir nepieciešams problēmu likvidēšanai, nevis otrādi, ja jūs maldinās bojāts tests, tad rādītāju labošana var novest pie letāla iznākuma, bet jūs pat nenojautīsit, ka pie vainas ir bojāts šķidruma reaģents, nevis jūsu iespējamā rīcība.


« Pie preču saraksta
« Pie preču saraksta

Lūdzam ievērot:

  • Visas cenas norādītas euro ar PVN 21%.
  • Prece var atšķirties no attēlā redzamās, vai attēlā var būt daļas, kas neietilpst preces komplektācijā.
  • Konkrētos jautājumos par precēm varat sazināties ar mums.


Ražotājs:
Preces tips:


Cena:
- €


Pirkumu grozs
Jūsu grozā
nav preču

Populāras preces

JBL ProAqua NO3 testa rezerves reaģents
Testi »
€ 14.19 

JBL ūdens tests O2 satura līmeņa noteikšanai ūdenī
Testi »
€ 19.74 

Digital PH Meter
Testi »
€ 19.99 

JBL ūdens tests NO2 vērtības noteikšanai
Testi »
€ 18.30 




Top

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu jums ērtāku un drošāku lietošanas pieredzi. Turpinot pārlūka sesiju vai nospiežot pogu "Piekrītu", jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Jūs varat atcelt savu piekrišanu jebkurā laikā, mainot pārlūka iestatījumus un izdzēšot saglabātās sīkdatnes. Iepazīstieties ar mūsu sīkdatņu izmantošanas politiku.

X